Over ons

Relatietherapeuten Rotterdam

Relatietherapeute Rotterdam Lies

Lies

Voortkomend uit mijn warme interesse in mensen ben ik al twintig jaar actief op het gebied van relaties in de breedste zin van het woord.

Ik heb een praktijk voor relatietherapie, psychotherapie, seksuologie en cognitieve gedragstherapie, van ernstige relatieproblemen tot slechts een kleine relatiedip en individuele problematiek. Voor alle heteroseksuele, homoseksuele, lesbische en biseksuele relatieproblemen kun je bij mij terecht.

Ik schrijf ook recensies in tijdschriften en geef regelmatig radio- en televisie-interviews over relatietherapie / psychotherapie en de relatieproblemen die ik tegenkom in mijn Rotterdamse praktijk van alle dag. Verder ben ik de auteur van het boek “Een Ware Relatie”.

Na mijn opleiding psychologie heb ik mijn kennis uitgebreid met aanvullende specialistische studies (Relatietherapie, Psychotherapie, Seksuologie, N.L.P. en Cognitieve gedragstherapie).

Contact met Lies

Relatietherapeut Rotterdam Mark

Mark

Ik heb een brede interesse, zo heb ik ook diverse opleidingen gevolgd, zoals een studie Oosterse Letteren in Leiden, een studie religie en filosofie in Utrecht, en de studie integratieve psychotherapie in Amsterdam. Vanuit dit brede perspectief ontvang ik mensen voor therapie, coaching en relatietherapie.

In het verleden ben ik enkele jaren als docent verbonden geweest aan de Rijksuniversiteit Leiden, en heb ik als gastdocent gewerkt voor verschillende universiteiten.

Tijdens mijn studie ontdekte ik dat ik een zangstem had en ben 3 jaar lang twee keer per week bij een operazangeres aan huis geweest, die met veel liefde heeft geholpen mijn stem te vormen. Ik heb daarna nog twee jaar zang gestudeerd aan het conservatorium in Rotterdam. Tot op heden zing ik met een zekere regelmaat, bij diverse gelegenheden.

Opleidingen

 • Rijksuniversiteit Leiden: Arabisch, Turks, Vergelijkende Godsdienstwetenschap, diploma 1987
 • Conservatorium Rotterdam, zang, 1990-1992 (geen diploma)
 • Universiteit Tilburg: Theologie, diploma 2008
 • Nederlandse Academie voor Psychotherapie, integratieve psychotherapie volwassenen, diploma 2012
 • Nederlandse Academie voor Psychotherapie: therapiewetenschappen: diploma 2013
 • EMDR I (basisprotocol, fobieprotocol & RDI) EMDR II (mindfulness, life review), bij Alexander Bund, 2013, certificaat van deelname.


Specialisaties

 • Relatietherapie is datgene wat ik het meest doe. Ik heb echt ervaring inmiddels, en mensen werkelijk kunnen helpen met hun relatieproblemen.
  Ik begin eigenlijk altijd aan de communicatie-kant van de relatie.

  Ik maak daarbij gebruik van methodes, beschreven in de volgende boeken:

  • Sue Johnson: Houd me vast & The Love Secret
  • Esther Perel: Mating in Captivity, State of Affairs
  • Jonathan Gottman: The Seven Principles For Making Marriage Work, The Relationship Cure
  • Gary Chapman: The 5 Love Languages
  • John Welwood: Perfect Love, Imperfect Relationships
  • Jett Psaris & Marlena Lyons: Undefended Love
 • Ik ben veel in het buitenland geweest, en ook gewoond: Egypte, Italië. Ik merk dat mensen met een andere culturele achtergrond: moslims, surinamers, aziaten zich op hun gemak voelen bij me, en mijn interesse en respect waarderen voor hun levensovertuigingen.

Contact met Mark

Relatietherapeut Rotterdam Kim

Kim

Mijn enthousiasme voor dit vak is ontstaan doordat ik zelf heb ervaren wat therapie voor je kan betekenen, wanneer je het gevoel hebt er zelf niet uit te komen.

Ik zie therapie als een effectieve en hele natuurlijke benadering. Het geeft inzicht en bewustwording waardoor je meer balans, energie en plezier kunt gaan ervaren.

Mijn ervaring wil ik graag meegeven aan anderen die het gevoel hebben te zijn vastgelopen. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in waar mensen zich mee bezighouden en vooral in de manier waarop ze dat doen.

Deze interesse heeft tot gevolg gehad dat ik, na jaren werkzaam te zijn geweest in de gezondheidszorg, heb besloten de vierjarige opleiding voor Gestaltherapeut te gaan volgen. Aansluitend heb ik aanvullende opleidingen gevolgd in de psychodiagnostiek, het begeleiden van relatieproblemen en systemisch werken.

Contact met Kim
Meer over:

Relatietherapie Rotterdam - Home

Relatietherapie Rotterdam

Wij zijn Relatietherapie Rotterdam.

In onze praktijken ontvangen we individuen, partners en koppels met allerlei relatieproblemen voor relatietherapie.

Relatietherapie Rotterdam >>


Relatietherapeute Rotterdam Lies Relatietherapeut Rotterdam Mark Relatietherapeut Rotterdam Kim
relatietherapie rotterdam Relatietherapie Rotterdam
wordt gewaardeerd met 4.8 uit 5 sterren op basis van 6 reviews
relatietherapie rotterdam Relatietherapie Rotterdam - Lies
Kees Pijlstraat 106
3077 MH Rotterdam
relatietherapie rotterdam Relatietherapie Rotterdam - Mark
Berkendaal 175
3075 XD Rotterdam
relatietherapie rotterdam Relatietherapie Rotterdam - Kim
Heemraadsingel 249
3023 CE Rotterdam
Top